Da, introverti obožavaju coworking!

„ Sve što mi je potrebno je tišina i brz internet.“

Uobičajeno je mišljenje da su introvertni tipovi ličnosti manje kompatiblni za radne kolektive, naročitio ukoliko se radi o poslovima gde su timski duh i kooperativnost od presudnog značaja. Opravdano ili ne, ovako mišljene samo donekle ima utemeljenje u realnosti. Introverti po svojoj prirodi nisu nepodesni za funkcionalno obavljanje poslovnih aktivnosti. Pre je reč o drugačiijem okruženju koje im je potrebno za efikasniji rad, a ono se razlikuje od  radnog prostora većine poslodavaca.

Ovom problemu, problemu uspešnosti mladih i povučenih ljudi na tržištu rada najpodesniji odgovor jesu coworking prostori. Ovakav koncept radnog okruženja, pored toga što obezbeđuje poslodavcima uštede, introvertnijim osobama je prijemčiviji jer pruža radnu atmosferu uz maksimalno poštovanje radne intime. Rezultat se ogleda u većoj produktivnosti za vreme radnog vremena, a za razliku od freelance poslovanja iza zatvorenih vrata – otvara nove mogućnosti kroz neposredne međuljudske interakcije na koje nisu uslovljeni.

Samo jedan od mnogih primera će biti dovoljan.

Creative Densety coworking prostor (Kolorado, SAD) je nedavno na svojoj veb stranici objavio članak u kojem su podelili svoje iskustvo povodom pridolazećih coworkera. Tema članka je bio mladić koji se  po prvi put pojavio u Creative Density-ju, objašnjavući da je zainteresovan za coworking koncept. Prilikom upoznavanja, pridošli je rekao da je do tada poslove obavljao isključivo od kuće. Usledio je obilazak prostora i  nakon što mu je domaćin predstavio glavnu sobu u kojoj je vladala živahna i radna atmosfera praćena prijatnom muzikom, mladić se nije libio rekavši da bi hteo tišu prostoriju. Domaćin je odgovorio da to nije nikakav problem, s obzirom da je Creative Densety organizovan u više radnih prostorija sa različitim radnim ambijentom, gde postoji baš onakva kakvu traži.

Iako povučeni po prirodi, introverti se takođe žele osećati kao deo društva u kojem će sticati nova poznanstva. Istraživanja pokazuju da se 40 % ljudske populacije može smatrati introvertnom. Procenat je nezanemarljiv, i verovatnoća da se nađeš u skoro polovini ove populacije ne treba biti zabrinjavajuća.

Ukoliko:

  • si navikao da radiš sa slušalicama kako bi isključio okruženje
  • ti prija rad u prostorijama bez glasnih razgovora
  • želiš da se slobodno krećeš i organizuješ svoje radne zadatke tako da ti dozvoljavaju „prazan hod“

NEW HUB je mesto za tebe jer tamo biraš svoje radno okrženje. Pozovite nas i pridružite nam se 011 339 26 02! 


Šta čekaš?

Pridruži nam se